Kunst aan de muur

Kunstuitleen

Binnen het kunstbezit van de TU/e neemt de grafiekcollectie een belangrijke plaats in, onder meer door de omvang en kwaliteit ervan.

Sinds 1970 zijn er vele honderden werken gekocht en jaarlijks wordt de grafiekcollectie nog steeds uitgebreid. Ze biedt daarmee een goed overzicht van de Nederlandse grafische kunst vanaf de tweede helft van de 20e en begin 21e eeuw. De collectie bevat onder meer werk van (internationaal) bekende kunstenaars als Lucebert, Jan Schoonhoven, Armando, Marlene Dumas, Corneille, Bert Loerakker en vele anderen. Op deze pagina is een kleine selectie opgenomen, die de verscheidenheid laat zien van deze kunstcollectie, die ruim 900 werken omvat.

Medewerkers en PhD's van de TU/e kunnen deze kunst lenen voor gebruik op de TU/e Campus. U kunt hiervoor contact opnemen met Jeanneke Grimbergen, tel. 2519 of mail naar: kunstuitleen@tue.nl.

De kunstuitleen bevindt zich in de kelder van het Auditorium, kamer -1.36: neem de lift onder de loopbrug tussen Auditorium en Atlas (Hoofdgebouw) naar -1, daarna rechtdoor. De pijlen op de grond wijzen de weg.

Let op: bezichtiging alleen op afspraak.

Wilt u meer weten over de kunstcollectie van de TU/e, klik dan hier